Tutireceptek.hu fejléc

Egérke, a krumplis sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
23dkg fött burgonya
20dkg liszt
1 tojás
2dkg élesztő
tej,porcukor
fahéj v.kakaó

Elkészítés:
A főtt áttört burgonyát a 20dkg lisztet,tojást összegyúrjuk.
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk,hozzáöntjük a fenti anyagokhoz és jól összegyúrjuk.Ha ezzel készen vagyunk,kb kétújjnyi vastagságú rudakat sodrunk belőle,azt késsel 3-4cm-es darabokra vágjuk és forró olajban kisütjük.Még melegen kakaós v. fahéjas porcukorba forgatjuk és tálra tesszük.Egy tartalmasabb leves v. egytálétel után kiváló második "fogás".


A receptet beküldte: NYÁRI MÁRTA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mángoldos krumplis köret » Pillangó sütemény » Mézes sütemény » Fehérvári sütemény
» Krumplis lepény » Mákos-diós sütemény » Kapros, krumplis halfilé » Krumplis gofri
» Bécsi krumplisaláta » Krumplis ropogós » Krumplis tojás » Kirándulók süteménye
» Almás, krémes sütemény » Dóra süteménye » Krumplis kiflik » Csokoládés-céklás sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.