Tutireceptek.hu fejléc

Egg nog (Meleg tojáslikőr) recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
6 dl tej
6 tojássárgája
15-20 dkg cukor
1,5 dl rum
1,5 dl brandy
1 vaníliarúd
frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés:
A tejhez hozzáadjuk a hosszában félbevágott a vanília rudat, felforraljuk, majd körülbelül 20 percig lefedve félretesszük. Szűrjük le a vaníliás tejet, majd forráspontig melegítsük újra. Közben egy nagyobb keverőtálban kézi habverővel keverjük össze a tojás sárgákat a cukorral, majd lassan hozzáadjuk a meleg tejet, és folyamatosan keverjük az egészet. A keveréket visszaöntjük a tejeslábosba és takaréklángon kevergetve kicsit besűrítjük, majd beleöntjük a brandyt és a rumot, aztán félretesszük hűlni. Végül a hűtőbe tesszük pihentetni. Fogyasztás előtt melegítsük meg, ha besűrűsödött volna, akkor tejjel hígíthatjuk. Tejszínhabbal és arra reszelt szerecsendióval díszítsük.


A receptet beküldte: Orshy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojáslikőrös képviselőfánk » Avokádós melegszendvics » Melegszendvics gazdagon » Meleg spárgasaláta
» Melegszendvics » Olasz melegszendvics II. » Újhagymás melegszendvics » Meleg Padlizsánkrém
» Tojáslikőr otthon gyártott » Kiadós meleg szendó » Mézeskalácsos tojáslikőr » Heni melegszendvicskréme
» Meleg túrós pogácsa » Savanyú tojás melegen » Melegszendvics Erzsi módra » Meleg rumos meggyleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.