Tutireceptek.hu fejléc

Egreslepény recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db (sárgája) tojás
40 dkg egresbefőtt
3 dkg zsemlemorzsa
1 cl rum
5 dkg dió
10 dkg kristálycukor

Elkészítés:
A lisztből, a vajból, a porcukorból és a tojássárgájából tésztát gyúrunkk, két részre osztjuk és kinyújtjuk. Az egyiket a tepsi aljába tesszük, és félig megsütjük. Leszűrjük az egresbefőttet, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a darált diót, a cukrot, a szegfűborsot összekeverjük, majd a félig sült tésztára tesszük. A másik linzerlapot rátesszük, tojással megkenjük és forró sütőbe készre sütjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mini kuglófok » Kelt ostoros réteskalács » Vajas kifli » Fűszeres nan (indiai kenyér)
» Olajbogyós kiflik » Sós kenyértorta » Zabkenyér » Egyszerű házi fehérkenyér
» Bagel II. » Kenyér alaptészta » Szezammagos buci » Rozsos kenyér
» Kifli mindenhez » Köménymagos kifli » Kovászos kalács » Házi kenyér-nagyon egyszerű


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.