Tutireceptek.hu fejléc

Egresmártás recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1/2 kg egres,
15 dkg cukor,
1/2 liter víz,
pici só,
1 pohár tejföl,
5 dkg liszt,
6 dkg vaj,
kevés citromhéj.

Elkészítés:
Az egrest a cukorral, meg a citromhéjjal a vízben puhára főzöm (kb. negyed óra).
A tejfölben elkeverek egy púpozott kanál lisztet és behabarom vele a mártást.
Ha kell még utánízesítem cukorral, sóval.
Főtt marhahúsokhoz adom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Yorkshire pudingom » Sztrapacskagombóc » Yorkshire Pudding » Pármai padlizsán
» Káposztás gombóc... » Sütőtökös rakott brokkoli » Tartár mártás » Meggyszósz
» Tejszínes sült rizs » Sült hagymás krumplipüré » Burgonya csók » Köményes burgonya
» Nokedli kicsit másként » Párolt kelkáposzta » Gombamártásom » Sajttekercs mint előétel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.