Tutireceptek.hu fejléc

Egyben sült mustáros karaj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg csontozott rövidkaraj
15 dkg erdélyi szalonna
30 dkg lángolt kolbász
2 közepes fej vöröshagyma felkarikázva
só, bors, magyaros fűszerkeverék ízlés szerint
3 evőkanál mustár

Elkészítés:
Egy magas falú sütőedényt kibélelünk alufóliával úgy, hogy bele tudjuk csomagolni a húst.
A karajt megmossuk, majd bevagdossuk, mintha szeletelnénk, de nem vágjuk el teljesen, az alja maradjon egyben.
A szeletek közé teszünk a szalonnacsíkokból, a kolbászból és a hagymakarikából, sózzuk, borsozzuk.
Fűszerkeverékkel megszórjuk a hús tetejét, majd mustárral jól megkenjük.
Kis vizet öntünk köré, becsomagoljuk az alufóliába, és betesszük az előmelegített sütőbe.
Amikor megpuhult, kicsomagoljuk, és hagyjuk, hogy megpiruljon.
Köretnek rizs és krumplipüré az ideális, jól meglocsolva a szaftjával.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes mustáros hús » Karaj besamelmártással » Karajszeletek ananásszal » Karajcsíkok fügés raguval
» Böllér karaj » Mustáros-hagymás csirke » Sonkás-gombás karaj » Mustáros husi
» Mustáros, mézes csirkecomb » Töltött karaj » Almás - fokhagymás karaj » Hagymás-őszibarackos karaj
» Lecsós karaj » Mustáros lencsesaláta » Fűszeres kirántott karaj » Rakott sült karaj...


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.