Tutireceptek.hu fejléc

Egyszerű forró csokoládé recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
8 dl tej,
2 dl tejszín,
1 vaníliás cukor,
1 evőkanál (barna)cukor,
20 dkg 60−70% kakaótartalmú étcsokoládé,
csipet só,
őrölt fahéj,
tejszínhab,
csokireszelék

Elkészítés:
A tejszínt, a vaníliás cukrot és 1 csipet sót keverj össze egy nagy lábosban, és kis lángon melegítsd. Egy másik edényben az apróra tört csokit egy bögre tejjel addig melegítsd és kavargasd, amíg krémes állagú lesz (van, aki ezt tej helyett vízzel teszi, gőz fölött). A csokis krémet keverd a tejszíneshez, és együtt melegítsd tovább. A végén tedd bele a fahéjat, s az italt turmixgépben habosíthatod. Előmelegített bögrékben, tejszínhabbal és fahéjjal - vagy csokireszelékkel - tálald!

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű banános süti » Csokoládés ostya » Sült karfiol egyszerűen » Forró almalé
» Egyszerű madártej » Egyszerű kenyérsaláta » Somlói galuska(egyszerűen) » Egyszerű kevert mézes
» Csokoládé szelet » Forró Egg Nog » Egyszerű sörkifli » Kókuszcsók egyszerűen
» Csokoládés- banános szelet » Csokoládés gyufaszálak » Csokoládés szalámi » Egyszerű túrós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.