Tutireceptek.hu fejléc

Egyszerű májgaluska leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 db csirke máj
1 db tojás
2 ek liszt
és annyi morzsa, hogy galuska tésztát kapjunk
só,
petrezselyem zöldje,
kis reszelt hagyma,
bors, ízlés szerint
3 répa,
1 petrezselyem,
Az alapléhez, ha nincs csont, akkor megfelel 3 db. erőleves kocka is.

Elkészítés:
A lekapart májakkal összeállítom a galuskát. Hagyom egy kicsit, hadd pihenjen. A hagymát a zöldségekkel kis olajon megpirítom, s felöntöm kb. 2 liter vízzel. Beledobom az erő leves kockát. Ha felforrt bele szagatom a májgaluskát mokkás kanállal.

Tanácsok:
Bőven megszórom apróra vágott petrezselyem zölddel.
Úgy tálalom. Mindig kevés készül belőle:( Szerintem annyira finom.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: csirike57


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kuglóf egyszerűen » Gombaleves magyarosan » Erdei gombaleves » Csirkecsontleves
» Olasz csicseriborsó leves » Pikáns leves pulykamellből » Csirke raguleves alapléből » Gulyásleves másképpen
» Olasz leves » Vaníliás almaleves 2. » Lebbencsleves bográcsban. » Tejfölös kapor krémleves
» Karalábé leves » Húsleves » Avokádókrém leves » Egyszerű kapormártás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.