Tutireceptek.hu fejléc

Egyszerű sajtos sertéskaraj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 adaghoz:

4 szelet sertéskaraj
só, őrölt fekete bors
1 ek olvasztott vaj
10 dkg kemény sajt
1/2 tk édesnemes paprika
1/2 ek vaj

Elkészítés:
1. A sütőt 220 °C-ra bemelegítjük. A húst megmossuk, szárazra töröljük, sóval és borssal ízesítjük. Kevés sót használjunk, mert maga a sajt is sós.

2. Az olvasztott vajat egy nagy lábosban felforrósítjuk, a hús mindkét oldalát sötétbarnára sütjük benne. A szeleteket kivesszük és tűzálló edénybe egymás mellé fektetjük.

3. Megreszeljük a sajtot, elosztjuk a húsokon. Egyenletesen megszórjuk paprikával és vékony vajszeleteket teszünk rájuk.

4. Forró sütőben (gáz 4-5. fokozat) kb. tíz percig sütjük, amíg a sajt megolvad és enyhén barna színt kap. Burgonyával és vegyes salátával tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémsajtos almasaláta » Sajtos puding » Krémsajtos rúd » Körtés-kéksajtos csirke
» Gombás-sajtos bukta » Sajtos rakott zsemle » Olasz sertéskaraj » Sajtos előétel
» Egyszerű tésztasaláta » Sajtos vendégváró » Tepsis sajtos csirkemell » Erős Pistás sajtos rúd
» Fiti féle sajtos rúd » Gyümölcskenyér egyszerűen » Sajtos zöldborsókrém » Avasi sertéskaraj.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.