Tutireceptek.hu fejléc

Éjféli lencse recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg lencse,

15 dkg gomba,

2 dl tejföl,

1 fej vöröshagyma,

2 evőkanál olaj,

ízlés szerint só és törött fekete bors

Elkészítés:
az étel készítését megelőző nap a megmosott lencsét beáztatom. A gombát megtisztítom és felszeletelem, a meghámozott hagymát apróra vágom.
a lencsét leszűröm, másfél liternyi friss vízben puhára főzöm, majd turmixgép poharában pépesre zúzom. Fazékban az olajon megfuttatom a hagymát, beleöntöm a lencsepürét és hozzáteszem a gombaszeleteket. Sóval, borssal fűszerezem. Felforralom és 10 percig főzöm. Végül a kevés levessel simára kevert tejföllel összeforralom. A húsevők tegyenek bele lángolt kolbászt!

Elkészítési idő: 150 perc

A receptet beküldte: kathlee


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lencsefasirt 2 » Vöröslencse fasírt » Lencsekrém » Lencsefőzelék 2
» Lencseleves virslivel » Lencsés darálthusi » Lencsesaláta » Lencsés sütőtök sonkával
» Lencsefasírt recept » Padlizsános lencsés egytál » Éjféli borscs » Lencsés muszaka
» Tartalmas lencseleves » Csomboros-lencsés káposzta » Savanyú káposzta lencsével » Lencsés sertés raguleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.