Tutireceptek.hu fejléc

Elzászi kacsa recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
20 dkg füstölt szalonna
fél fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
pár szem szegfűszeg
1-2 dl fehérbor
víz

Elkészítés:
A savanyú káposztát fazékba tesszük, 20 dkg füstölt szalonnát, fél hagymát, 2 gerezd fokhagymát és pár szem szegfűszeget hozzáadunk. A megtisztított és feldarabolt kacsát a káposztához tesszük. 1-2 dl fehérbort öntünk rá, valamint annyi vizet, hogy ellepje. Ha a kacsa félig megfőtt, külön tepsibe tesszük, és addig sütjük, míg megpuhul. Ha szükséges, utánízesítjük. Amikor megsült, tálra tesszük, körülrakjuk káposztával, tetejére tesszük a felszeletelt szalonnát, meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel, sós vízben főtt burgonyát adunk hozzá. Jó étvágyat!


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt vadkacsa » Sült kacsacomb » Sovány kacsasült » Balzsamos sült kacsa
» Elzászi töltött dagadó » Sárgabarackos kacsamell » Narancsos kacsamell » Pekingi kacsacomb
» Ropogós kacsacombok » Szőlős kacsa » Almás-sajtos vadkacsa » Mustáros kacsamáj
» Narancsos áfonyás kacsa... » Kesudiós-sörös kacsa » Káposztás kacsa » Boros kacsasült


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.