Tutireceptek.hu fejléc

Eper aszúmártással recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg eper
5 tojássárgája
10 dkg cukor
1 citrom
1,5 deci tokaji aszú
1/4 teáskanálnyi őrölt fahéj

Elkészítés:
Az eperszemeket kicsumázom, vékonyra szeletelem, és elosztom 4 üvegkehelyben vagy tálkában.
Egy kis lábos vizet felteszek a tűzre, de nem forralom fel, hanem csak annyira melegítem meg, hogy enyhe gőz szállingózzon belőle.
Amíg melegszik a víz, egy akkora fémtálban, amely pontosan ráillik a lábos tetejére, kézi habverővel összekeverem a tojássárgákat a cukorral, az aszúval és a citrom megreszelt héjával.
A tálat ráteszem a gőzpárára, és kézi habverővel addig kevergetem az aszús-cukros-citromhéjas-tojássárgás krémet, amíg sűrű hab nem lesz belőle. Ha az állaga már olyan, mint a lágy és enyhén folyós pudingé, akkor leveszem a gőzről.
A már langyos, habos aszúmártást rákanalazom az eperszeletekre, és mindegyik desszert tetejét meghintem leheletnyi őrölt fahéjjal.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós zserbó » Cukormentes képviselőfánk » Puha mézes » Szilvás kényeztetés :)
» Ostya rolád » Meggyes-diós piskótakocka » Aranygaluska (Eszti féle) » Takart sárgabaracklepény
» Újra gondolt egyensúly tészta » Édes-krémes kocka » Könnyű citromos sütemény » Vastag mákos sütemény
» Óriás gyümölcsös túrórúd » Kakaós-gyümölcsös torta » Arany-ezüst kókuszgolyó » Kókuszos, ananászos krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.