| Eper aszúmártással receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg eper 5 tojássárgája 10 dkg cukor 1 citrom 1,5 deci tokaji aszú 1/4 teáskanálnyi őrölt fahéj Elkészítés: Az eperszemeket kicsumázom, vékonyra szeletelem, és elosztom 4 üvegkehelyben vagy tálkában. Egy kis lábos vizet felteszek a tűzre, de nem forralom fel, hanem csak annyira melegítem meg, hogy enyhe gőz szállingózzon belőle. Amíg melegszik a víz, egy akkora fémtálban, amely pontosan ráillik a lábos tetejére, kézi habverővel összekeverem a tojássárgákat a cukorral, az aszúval és a citrom megreszelt héjával. A tálat ráteszem a gőzpárára, és kézi habverővel addig kevergetem az aszús-cukros-citromhéjas-tojássárgás krémet, amíg sűrű hab nem lesz belőle. Ha az állaga már olyan, mint a lágy és enyhén folyós pudingé, akkor leveszem a gőzről. A már langyos, habos aszúmártást rákanalazom az eperszeletekre, és mindegyik desszert tetejét meghintem leheletnyi őrölt fahéjjal. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |