Tutireceptek.hu fejléc

Eperfagyi recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
3 tojás felvert sárgája,
2 és fél deci tej,
fél liter tejszín,
10 deka cukor,
20 deka eper,
1 csomag vanilin,
1 csipet só.

Elkészítés:
5 deka cukorrral pürésítsük az epret, és tegyük félre.Egy másik edényben keverjük simára a tojást a maradék cukorral, a tejjel és a csipet sóval.Közepes hőfokon melegítsük forrásig, de ne forraljuk. Öntsük át egy hideg tálba, tegyük 3 órára hűtőbe, és néha keverjük meg. Ha lehűlt, adjuk hozzá a habbá vert tejszínt és a vanilint, és keverjük bele az elkészített eperpürét. Tegyük a fagylalgéppe és kövessük a gyártó utasítását.

Tanácsok:
Az eperpüréhez hozzákeverhetünk fél deci narancslikőrt vagy fél pohár tokaji aszút. Ha nincs fagylaltgépünk, a masszát simítsuk műanyag tálba, tegyük a mélyhűtőbe, és kb. 2 óra múlva gépi keverővel vagy habverővel keverjük át.Ezt a műveletet 20 percenként 3-szor ismételjük meg.


A receptet beküldte: Freya 04


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kedvenc eperfagyim » Mogyorós csokoládés fagyi » Peche Melba fagylaltkehely » 0 kalóriás fagyi
» Gesztenyeparfé » Dinnyedesszert » Keserűcsokis fagylalt » Házi gyümölcsfagyi
» Banánfagylalt2 » Csodafagyi » Banános szilvafagyi » Gyümölcs fagylaltok
» Házi málna fagyi » Csoki-koko shake » Az igazi jég kocka » Házi gyümölcs fagyi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.