| Epermisu receptSütemények, édességek Hozzávalók: Szirup: 10 dkg cukor 2 citrom reszelt héja és leve Krém: 50 dkg eper (friss vagy mélyhűtött) 20 dkg fehér csokoládé 30 dkg mascarpone 1 dl tejszín Összeállításhoz: 30 dkg eper (friss vagy mélyhűtött) 40 dkg babapiskóta 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor Elkészítés: ztató szirupot készítünk 10 dkg cukorból és 2 dl vízből, majd hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját. A krémhez az epret turmixgépben pépesítjük, a fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk. Kézi robotgéppel összekeverjük a pépes epret, az olvadt csokit, a mascarponét és a tejszínt. Az összeállításhoz az epret falatnyi darabokra vágjuk. Egy 30X20 cm-es tálba beleteszünk egy réteg cukros-citromos szirupba megáztatott babapiskótát, majd rákenünk egy kis fehér csokis krémet, és rászórunk bőven az eperfalatokból. A rétegezést addig folytatjuk, míg van a krémből. Legvégén krém kerüljön, meg ha marad eper, és megszórjuk kakaóval. Tanácsok: A legjobb akkor lesz, ha 1 napig hűtőben áll. A receptet beküldte: picurka13 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |