Tutireceptek.hu fejléc

Epermisu 1 recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Szirup:

3 dl víz
10 dkg cukor
2 cirtom reszelt héja

Krém:

30 dkg mascarpone
2 dl tejszín
50 dkg eper
20 dkg fehércsoki

További kellékek:

40 db babapiskóta
30 dkg eper
keserű kakaópor

Elkészítés:
Először elkészítjük a szirupot: a vizet egy kisebb lábosban a gázra tesszük, beleöntjük a cukrot, és addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Akkor levesszük a tűzről, és belereszeljük a citromhéjat.

Ebbe a szirupba áztatjuk nagyon óvatosan a babapiskótát, amit aztán szépen sorban egy tepsibe vagy mélyebb falú tálba teszünk.

A krémhez az epret megmossuk, kicsumázzuk, és botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a mascarponét és a kemény habbá vert tejszínt. A fehér csokit gőz felett megolvasztjuk, és azt is hozzáöntjük a krémhez. Ha kell, habverővel dolgozunk rajta egy kicsit, hogy a krém elég homogén és kenhető legyen. Apróra vágjuk és óvatosan hozzáforgatjuk a maradék epret.

A krém felét rákenjük a piskótára, majd egy második sor szirupfürdőn túlesett piskótával befedjük.

A tetejére szintén krémet kenünk, amit aztán megszórunk cukrozatlan kakaóporral

1 éjszakán át hűtőben tároljuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epermisu » Epermisu golyók » Csacsika fülecske » Gyümölcshabos torta
» Kakaós meggyes süti » Krémes másképp » Banános túrótorta » Mézes-diós csók
» Húsvéti muffin » Habszelet » Kókuszkrémes-epres tekercs » Banánmuffin
» Di­é­tás kó­kusz­keksz » Barna süti » Kókuszcsókok » Almás keksz (Kata féle)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.