Tutireceptek.hu fejléc

Eperszelet-marcipanbaba módra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
A tésztához:
6 db tojás,
15 dkg kristálycukor,
20 dkg liszt,
1 csomag vanillincukor,
vaj + liszt a tepsi kikenéséhez.

A krémhez:
10 g zselatin,
75 dkg eper,
0,5 l habtejszín,
20 dkg kristálycukor.

A díszítéshez:
0,5 dl eperlé,
10 g zselatin.

Elkészítés:
A tojásokat és a cukrot verjük fel keményre. A lisztet és a vaníliás cukrot adjuk a habhoz.
A tésztát öntsük kivajazott lisztezett tepsibe és süssük kb. 40 percig 180 fokra előmelegített sütőben. Ha kihűlt vágjuk ketté a tésztát, az egyik lapot helyezzük vissza a tepsibe és a másikat tegyük félre.

A zselatint az előírtak szerint készítsük el. A megtisztított eprek 1/3 részét tegyük félre, a többit
pürésítsük. A tejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá a cukrot, a zselatint, valamint az eperpürét. A massza egy részét (4 evőkanálnyit tegyünk félre) a többit kenjük a tepsiben lévő tésztalapra, majd tegyük rá a félretett eperszemeket. Fedjük be a másik lappal és a tetejét kenjük meg a félretett 4 kanál krémmel, majd tegyük a hűtőbe 30 percre.

0,5 dl eperlevet melegítsünk föl kb 60 fokra és tegyük bele az elkészített zselatint, ha a zselatin elolvadt benne vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Amint el kezd dermedni öntsük a süteményre és várjunk amíg megköt.


A receptet beküldte: marcipanbaba 34


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fogasfilé bakonyi módra » Cicege Ági módra » Sertésborda keleti módra » Májpástétom Maris módra
» Csirke toledói módra » Saláta Andi módra » Rétes lusta asszony módra » Sertésborda Paksa módra
» Sertésborda mandarin módra » Huspastetom Maris modra » Sajtos karfiol Ina módra » Csirkeleves gourmand módra
» Gyöngytyúk Capital- módra » Tojás leves Ági módra » Sertésragu Budapest módra » Csirke vadász módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.