Tutireceptek.hu fejléc

Epres-ananászos charlotte recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- 30 dkg babapiskóta
- 1 doboz ananászkonzerv (kb. 25 dkg)
- 70-80 dkg eper
- 4 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor

Elkészítés:
Az eper egyharmadát félretesszük díszítéshez.
A maradékot pépesítjük, kikeverjük a cukorral, és a kemény habbá vert tejszínbe forgatjuk.
Hűtőszekrénybe tesszük.

28 cm átmérőjű, lehetőleg kapcsos tortaformát fóliával kibélelünk.
Az aljára ananászkarikákat fektetünk, az oldalát körben kirakjuk ananászlében megmártogatott piskótákkal, és az ananászt is betakarjuk piskóta darabokkal.
A megmaradt befőttet felkockázzuk, és belekeverjük az epres habba, amelyet rásimítunk a piskótára. (Az epres habból félretehetünk a tetejének bevonására is egy keveset, mielőtt elkevernénk az egészet a befőttel.)
Ismét piskótasor következik, majd másnapig hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt tálcára borítjuk, tetejét bevonjuk a félretett eperkrémmel, tejszínhabbal is díszíthetjük, és eperszemekkel.
Más gyümölcsöket is felhasználhatunk tetszés szerint.


A receptet beküldte: Ritus40


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Eper Charlotte » Áfonyás charlotte » Dinnyecharlotte » Túrókrémes Charlotte-torta
» Epercharlotte » Gesztenyés Charlotte » Charlotte torta » Joghurtos Charlotte-torta
» Scharlotte - Túróbomba » Kávés charlotte » Barackos charlotte torta » Ananász tál
» Muffin tojásallergiásoknak » Mézes almáskalács » Habszelet II. » Oreo keksz házilag


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.