| Epres-citromos túrótorta sütés nélkül receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tortaaljához 25 dkg kekszmorzsa (darált háztartási keksz) 7.5 dkg vaj 2 ek porcukor 0.5 dl tej (amennyit felvesz) A túrókrémhez 50 dkg túró 300 g joghurt (natúr) 3 citromból nyert citromlé 3 citromból nyert citromhéj 10 dkg porcukor 2 ek zselatin 40 dkg eper Elkészítés: Egy nagy tálban a darált kekszet elkeverjük a porcukorral, majd hozzáöntjük az olvasztott vajat és és annyi tejet, hogy egy jól formázható tésztát kapjunk. (Én mivel most nem volt otthon tej, egy kis pohár natúr joghurtot - kb. 150 g - használtam.) A kész tésztát egy kapcsos tortaformába belenyomkodjuk, majd félretesszük, amíg elkészítjük a túrókrémet. A túrót villával összetörjük, majd hozzákeverjük a joghurtot, cukrot, a citromok reszelt héját. Egy kis lábasba kifacsarjuk a citromok levét, hozzáadunk 4 nagy ek langyos vizet, majd a zselatinport. A zselatint a csomagoláson található instrukciók szerint, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd félretesszük, amíg kicsit hűl. Közben is kavarjuk meg néha. Ha a zselatin éppen csak langyos, hozzákavarjuk a túrós masszához, egyből rá is öntjük a kekszes alapra, és letakarva betesszük a hűtőbe, amíg a túrókrém megdermed. A legjobb szerintem 1 éjszakára betenni. Ha a túró megdermedt, díszíthetjük bármilyen idénygyümölccsel, illetve tehetünk rá zselét is (én ezt most kihagytam, mert nem rajongok érte igazán). A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |