Tutireceptek.hu fejléc

Epres joghurtalagút recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 doboz babapiskóta
2dl eperlé
2 ek. cukor
25dkg eper
0,7 dkg zselatin
0,7 dl víz
2dl natúr joghurt
2dl tejszín
1 citrom leve
12 dkg porcukor

Elkészítés:
Az eperlében feloldjuk a cukrot,a piskótákat megmártjuk benne,majd sorban egy folpackkal kibélelt őzgerincformába rakosgatjuk.A joghurtot símára keverjük a porcukorral és a citromlével,beleforgatjuk a habbá vert tejszínt,majd lassan hozzáadjuk a vízben feloldott zselatint.
A joghurtos krém felét belekenjük a babapiskótával kibélelt őzgerincformába,majd fejjel lefelé belenyomkodjuk a kicsumázott,megmosott eperszemeket.Rásimítjuk a többi krémet is,végül a megmaradt babapiskótával(amit szintén belemártogatunk az eperlébe)kirakjuk a tetejét.
Legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Tanácsok:
Ha befőttes eperből öntjük ki a levét,az általában cukros,így ahhoz nem kell cukrot adni.Viszont én friss epret tettem a közepébe,nem pedig a befőtteset.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Wanesz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors epres süti » Habos epres lepény » Epres habos sütemény » Epres-citromos csoda
» Epres müzli » Epres madártej » Zselatinos epres szelet » Epres túrókrém
» Epres hab citromfűvel » Epres csokis tortafagylalt » Epres limonádé » Epres-kivis torta
» Tejszínes, epres fánk » Epres-málnás ital » Epres diótorta » Diétás epres túrótorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.