Tutireceptek.hu fejléc

Epres pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg liszt + a formához
10 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
csipet só
1 kisebb citrom reszelt héja
2 tojás
10 dkg natúr joghurt
10 dkg sütőmargarin, olvasztva + a forma kikenéséhez
Az epres részhez:
20-25 dkg eper
5 dkg kristálycukor
fagylalt a tálaláshoz

Elkészítés:
A tésztához a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a sót és a reszelt citromhéjat egy tálban elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot és az olvasztott margarint, és sima tésztává keverjük. Az epreket megmossuk, a zöldjét leszedjük, majd felkockázzuk. A kristálycukrot egy serpenyőben aranybarnára karamellizáljuk, majd 0,3 dl vízzel felöntjük, sziruppá főzzük. Az epret kissé megfuttatjuk rajta, csak annyira, hogy ne legyen túl lágy.
A szirupot leszűrjük, és az epret elosztjuk a margarinnal kikent, kilisztezett formában elkent tészta tetején. Ha szükséges, kissé belenyomkodjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Langyosan szeleteljük, fagylalttal kínáljuk.


A receptet beküldte: the edgeof glory


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres piskóta » Epres-túrós fincsi torta » Epres-kókuszos túrókrém » Epres joghurt torta
» Habos epres lepény » Epres-kókuszos túrógolyók » Epres-málnás ital » Mandulás-epres palacsinta
» Zselatinos epres szelet » Epres vanilia fagyi » Márványos epres kenyér » Epres-nutellás muffin
» Epres krémes » Epres piskóta szeletek » Epres parfé » Epres bizsergés


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.