Tutireceptek.hu fejléc

Epres-pudingos szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A díszítéshez

eper
zselatin a tetejére
A krémhez

10 dkg vaj vagy sütőmargarin
cukor vagy édesítőpor
5 dl tej
1 cs eper ízű pudingpor

sütőpapír

csipet só
5 púpos ek teljes kiőrlésű liszt
5 ek cukor
5 tojás

Elkészítés:
A tésztához válasszuk szét a tojásokat. A fehérjékből csipet sóval verjünk habot. A tojások sárgáját a cukorral keverjük sima krémmé. Ehhez adjuk a teljes kiőrlésű lisztet. Végül a habot keverjük a tésztához óvatos mozdulatokkal. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük, (tűpróbáig), 15 perc kb. Amikor készen van, még melegen távolítsuk el a sütőpapírt.

A pudinghoz 1 dl tejben keverjük el a pudingport. A többi tejet forraljuk fel valamelyik édesítővel, (1 ek cukor, 1 fél csipet édesítőporral helyettesíthető), majd sűrítsük be a pudingos tejjel. A végén még forrón keverjük el benne a vajat vagy sütőmargarint is. Ettől lágyabb, és krémesebb lesz a krém. A kihűlt pudingos krémet kenjük rá a tésztára. A pudingra halmozzuk rá szép sorjában a szeletekre vágott epret, amit zselatinnal borítsunk be. Tegyük hűtőbe, és hagyjuk hogy teljesen összeálljon a krém. Tálaláskor vágjuk le szépen a sütemény széleit, hogy aztán szép, egyforma kockákra tudjuk szeletelni.

gyermekkel is készíthető.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rózsaszín szelet » Viki-szelet » Sport szelet 2. » Szirom szelet
» Alexander szelet » Kinder szelet tojás nélkül » Krémes karamellszelet » Finom Dominó szelet
» Sprint szelet » Alufóliás halszelet » Mandula-szelet » Parajszelet
» Habszelet » Epres vaníliaszelet » Olcsó hamis tejszelet » Rumos vaníliás szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.