Tutireceptek.hu fejléc

Epres-rebarbarás fordított sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához (1 pohár = 2,5 dl):
20 dkg vaj
1 pohár fehérliszt
½ pohár teljes kiőrlésű liszt
1 pohár barnacukor
1 csipet só
1 pohár zabpehely

A tetejére: 50 dkg rebarbara
50 dkg eper
1 pohár barnacukor
¼ pohár keményítő
egy csipet só

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, ne ijedjünk meg, morzsás anyagot fogunk kapni. Egy tálban összekeverjük az összevágott gyümölcsöket, a cukrot, a keményítőt és a sót. Kivajazunk egy nagyméretű pite formát, az aljára tesszük a gyümölcsöt, és rászórjuk a morzsát. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon sütjük 50-60 percig.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fordított ananász torta » Meggyes-mákos sütemény » Kivis sütemény » Remegős sütemény
» Barackos sütemény » Sajtos sütemény » Rumos kétszínű sütemény » Aprósütemény gyerekeknek
» Kefíres-sütemény » Kókusz aprósütemény » Kekszes-mákos sütemény » Almás őzgerinc sütemény
» Üdítős sütemény » Ischler aprósütemény » Szilvalekváros sütemény » Fehérvári sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.