Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Epres túrópiskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
...a tésztához:

7 tojás
6 dkg főzni való vanília ízű pudingpor
28 dkg kristálycukor
50 dkg túró

...a krémhez:
4 dl tej
1 csomag (4 dkg) főznivaló vanília ízű pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg Rama sütőmargarin
25 dkg porcukor
25 dkg eper

...a díszítéshez:
25 dkg eper
maréknyi vékony lapocskákra vágott mandula
3-4 evőkanál eperszörp

Elkészítés:
1. A tésztához a tojások sárgáját a pudingporral meg a fele cukorral kikeverjük; a tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a maradék cukrot is hozzáadjuk.
2. A túrót áttörjük, a pudingporos masszába keverjük, majd a habot is beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt, 24 centi átmérőjű tortakarikába töltjük és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) 20 percig azután kisebb lánggal (160 °C; légkeveréses sütőben 145 °C) kb. 40 percig sütjük. Készíthetjük úgy is, hogy a masszát elfelezzük és külön sütünk két lapot belőle, ilyenkor 30 perc alatt kész.
3. A krémhez a tejet a pudingporral és a vaníliás cukorral összekeverjük, azután sűrűre főzzük és hülni hagyjuk. A margarint a porcukorral simára keverjük, majd kanalanként a kihűlt tejes krémmel összedolgozzuk.
4. A tortalapot lapjában kettévágjuk (ha eleve két lapban sütöttük, akkor persze nem kell). Az alsóra a finom krém egyharmadát rásimítjuk. Erre fölszeletelt epret rakunk, amire egyharmadnyi krémet simítunk. A másik tortalapot ráillesztjük. A maradék krém nagyját a tetejére kenjük, egy kevéssel pedig a torta oldalát vonjuk be. Ide tapasztjuk a mandulát.

Tanácsok:
A torta tetejét fölszeletelt eperrel díszítjük, egy kevés eperszörppel meglocsoljuk, de kerülhet rá néhány citromfűlevél is. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel. 12 szelet lesz belőle:)

A kalória tartalom 1 szeletre értendő!

Elkészítési idő: 120 perc
Kalóriatartalom: 495 kcal

A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres tejszínhab » Epres-pudingos süti » Epres habos sütemény » Epres piskóta
» Epres-tejszínes » Epres panna cotta » Epres piskóta szeletek » Epres - bögrés süti
» Epres piskótatekercs » Epres vanilia fagyi » Epres csirkemell rolád » Epres madártej (U1)
» Epres csokis tortafagylalt » Epres-banános smoothi » Epres vajas süti » Finom epres piskótarolád



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2016, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.