| Epres-túrós fincsi torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 6 tojás 6 ek cukor 6 ek liszt Krémhez : 0,5 kg túró 0,5 kg eper 0,5 liter habtejszín 1 cshabfixáló néhány evőkanál cukor Elkészítés: Elkészítése: A tojásokból, cukorból és a lisztből a szokásos módon piskótát sütünk egy 26 cm-es tortaformában, majd megvárjuk amíg kihűl. Közben a túrót belerakjuk egy tálba és rakunk bele néhány kanál cukrot. Aztán a habtejszínt felverjük kemény habbá, közben pedig beleszórjuk a habfixálót. Amikor ez kész összekeverjük a túrót és a tejszínt (botmixerrel). Én az epret villával nyomkodtam szét vagy botmixerrel ( az eper érettségétől függ). Végül az epret és a tejszínes-túrót összekeverjük. Én a piskótát ketté vágtam és egyaránt bekentem a tetejét és az oldalát is a krémmel. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |