Tutireceptek.hu fejléc

Erdei gombás lapcsánka recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
25 dkg erdei gomba (nekem szürke tölcsérgombám volt)
3-4 db tojás
1 db paprika
1 db hagyma
1 csokor petrezselyemzöld
3-4 db zsemle, de a kenyér is jó, bármilyen
bors
delikát
ek liszt
3+9 ek olaj

Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágjuk, 3 ek olajban megpároljuk. A gombár, paprikát is apró kockára vágjuk és a hagymával együtt pirítjuk. Amikor már elfőtte a levét egy pillanatig az apróra vágott petrezselyemzölddel összekeverjük és levesszük a tűzről, kihűtjük egy kicsit.
A zsemléket megáztatjuk, kinyomkodjuk alaposan, a tojásokat, borsot, delikátot és a hagymás gomba masszánkat hozzáadjuk és megpróbáljuk összeállítani. Annyi lisztet adunk hozzá ami "összefogja"
Teflon sütőbe 3-4 kanál olajat hevítünk és kanállal szaggatjuk ki a lapcsánkákat, majd szépen ellapogatjuk újnyi vastagságúra. Mindkét oldalát megsütjük közepes lángon.

Tanácsok:
Vigyázat, mert nagyon finom. Nálunk önálló vacsora, a sörösök, sörrel, a teások (tudom hihetetlen) teával fogyasztják.
Hidegen is nagyon jó.
Nekem többet ér, mint egy szendvics. Kalóriában szerintem megegyezik.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: rozsa3


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás cukkini » Gombás karajom » Erdei turmix » Gombás burgonyarolád
» Gombás máj » Gombás kocka 3 » Gombás csomagok » Gombás keltorta
» Citromos, gombás csirke » Gombás-tejszínes penne » Gombás haltál » Tepsis gombás marhahús
» Gombás csirkevagdalt » Gombás-rizs » Gombásalagút » Gombás vagdalt másképp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.