Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi agyas káposztaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg. savanyú káposzta,
5-6 db. sertésköröm darabolva,
50 dkg. sertéshús,
1 nagy fej vöröshagyma,
só,
1 szál tárkony apróra vágva,
fél citrom leve,
3 gerezd fokhagyma,
5 dkg. füstölt sajt reszelve
2 db. babérlevél,
1 késhegynyi borsikafű morzsolva,
5 dkg. sertészsír,
30 dkg. sertésvdelő,
2 dl. tejföl,
2 evőkanál liszt,

Elkészítés:
A savanyú káposztát 5-6 dl. viz hozzáadásával a levével együtt feltesszük főni.Belerakjuk a feldarabolt húst, a babérlevelet, és majdnem készre főzzük. Közben a zsíron lepirítjuk aqz apróra vágott vöröshagymát. Ha lepirult liszttel megszórjuk, kissé átpiritjuk, majd vízzel felengedve a levest berántjuk.Ha felfőtt hozzá tesszük a velőt, 10 percig főzzük, s közben ízesitjük a fűszerekkel. A végén a simára kevert tejföllel készre főzzük.
Erősen fokhagymás, sajttal megszórt pirított zsemlekocka illik hozzá.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi füstölt kolbász » Erdélyi székelykáposzta » Káposztaleves csülökkel » Erdélyi paradicsomleves
» Erdélyi Piskóta » Erdélyi szász torta » Erdélyi tokány » Erdélyi tárkonyos tokány
» Csülkös káposztaleves » Erdélyi húsgombóc leves » Erdélyi burgonya » Erdélyi gulyásleves
» Erdélyi raguleves » Kunsági káposztaleves » Erdélyi baglyos leves » Erdélyi zakuszka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.