Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi borsos-tepertős pogácsa. recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
60 dkg. finom liszt, 50 dkg. finomra ledarált tepertő, 2 evőkanálnyi sertészsír, 1 evőkanálnyi frissen tört fekete bors, 1 csomag sütőpor, 3 dl. tej, 1 dl. tejföl, 2 db. tojás, 5 dkg. finom füstölt sajtreszelék

Elkészítés:
A tepertőmasszával a felvert tojást a liszttel, tejjel tejföllel őrölt fekete borssal, a csomag sütőporral és ízlés szerinti sóval alaposan összedolgozzuk, majd kb. 1 - 1 és fél órán keresztül hűvös helyen pihentetjük. Kinyújtjuk 2 centiméter vastagságúra, a tetejét késsel bekockázzuk, majd kiszúrjuk pogácsaszaggatóval. Kizsírozott tepsibe rakjuk, a tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a sajtreszelékkel és előmelegített sütőben készre sütjük.

Tanácsok:
Akkor jó, ha határozottan érezni lehet a csípős törött fekete bors ízét.Kiváló borkorcsolya.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi tepertős pogácsa » Erdélyi ordás palacsinta » Erdélyi tokány » Töltött dagadó erdélyiesen
» Erdélyi Piskóta » Erdélyi tárkonyos tokány » Erdélyi paradicsomleves » Erdélyi fokhagymaleves
» Erdélyi Raffaello szelet » Erdélyi vargabéles » Erdélyi tormás hús » Erdélyi rakottas
» Erdélyi raguleves » Erdélyi főtt túrós tekercs » Erdélyi salátaleves » Vajas- sajtos pogácsa.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.