Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi csülkös-boros káposzta recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
l egész füstölt hátsó sertéscsülök,
75 dkg. burgonya,
1,2 kg. savanyú káposzta,
1 kiskanál frissen őrölt fekete bors,
5 dl. félédes fehér bor,
4 dl. tejfel,
1 evőkanálnyi ételízesítő
1 evőkanálnyi vaj.

Elkészítés:
A megtisztított csülköt feltesszük főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha puhára főtt kicsontozzuk, felszeleteljük.A tisztított burgonyát kockára vágjuk.A káposzta -ha savanyú, akkor átöblítjük, lecsepegtetjük.Egy nagyobb tepsi alját kikenjük vajjal, erre egy réteg káposztát terítünk, majd ezt fedjük a burgonyával és a feldarabolt csülökszeletekkel. Addig rétegezzük, amíg az alkotók tartanak, de ügyeljünk arra, hogy a tetejére savanyú káposzta kerüljön.Ekkor a bort aláöntjük és előmelegített sütőben ( kemencében) lefedve készre sütjük. Tejföllel bőven meghintve tálaljuk.
Fehér kenyér és száraz vörös bor illik hozzá.

Tanácsok:
Ha sütőben készítjük, akkor előbb felforraljuk a borral együtt, majd lefedve, lassú tűzön készítjük el.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi flekken » Kukoricás káposzta » Káposztás halleves » Párolt vörös káposzta
» Erdélyi paradicsomleves » Erdélyi tárkonyos leves » Káposztás kacsa » Káposztás pacal
» Gombás töltött káposzta » Káposztás bab csülökkel » Kolozsvári-káposzta » Erdélyi tárkonyos tokány
» Kelkáposzta főzelék » Vinetta (erdélyi étel) » Kovászos savanyú káposzta » Erdélyi túrófánk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.