Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi galuska recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
20 dkg rétesliszt
2 db tojás
10 dkg füstölt szalonna
2 dl tejföl
10 dkg parmezán vagy hasonló jellegű sajt reszelve

késhegynyi pirospaprika
2 csokor kapor

Elkészítés:
A lisztből a tojásokkal,a reszelt sajttal,egy kevés sóval,és annyi vízzel,hogy galuskatésztát kapjunk,tésztát keverünk.
Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot,de nem dolgozzuk ki,akkor jó,ha egy kissé csomós marad.
Fél órát pihentetjük,majd forró sós vízbe hosszúkás galuskákat szaggatunk.
Készre főzzük,kiszedjük a vízből, alaposan lecsepegtetjük.
Közben a szalonnát apró kockára vágjuk,ropogósra sütjük,és a pörcöt kiszedjük.
A leszűrt galuskát megforgatjuk a szalonnazsírban,és forró tálra öntjük.
Pirospaprikával összekevert forró tejföllel meglocsoljuk,a szalonnapörcöt a tetejére szórjuk.
Salátával kínáljuk.

Tanácsok:
Egy régi szakácskönyvben találtam a receptet,szerintem nagyon finom étel.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aranygaluska borhabbal » Erdélyi szász mézes tészta » Erdélyi töltött csirke » Habkönnyű grízgaluska
» Kefíres galuska » Grízgaluska » Zellergaluska » Update somlói galuska
» Csírás galuska » Erdélyi húsgombócleves » Erdélyi rakottas » Erdélyi leves
» Kató néni grízgaluskája » Aranygaluska Anikó módra » Sörleves habgaluskával » Salzburgi galuska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.