Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi gulyásleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2,5 kg birkahús (hasaalja, vagy combja),
½ kg leveszöldség,
2 fej hagyma,
4 cikk fokhagyma,
1 ek egész bors,
1,2 kg burgonya,
csombor (borsikafű),
majoránna,
kömény,
3-4 babérlevél,
2 ek vágott zöldpetrezselyem,
4 dkg só.

Elkészítés:
A húst megszabadítom a faggyútól és az inaktól, megmosom, majd forró ecetes vízzel leforrázom. 6-8 percig forró vízben áztatom, majd apró kockákra vágom. 4 liter hideg vízben felteszem főni. Mikorra felforrt, beleteszem a fűszernövényeket, a tisztított hagymát és a fokhagymát, sózom, és alig bugyogva hagyom főni. Eközben megtisztítom a leveszöldséget, ujjnyi darabokra vágom, és a levesbe teszem. Mikor a hús és a zöldségek félpuhára főttek, beleteszem a feldarabolt burgonyát . A levest nem szabad keverni. Ha megfőtt a levest megszórom zöldpetrezselyemmel és forrón tálalom.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: e.e.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi tepertős pogácsa » Erdélyi túrófánk » Ízletes gulyásleves » Erdélyi borsos tokány
» Erdélyi tárkonyos tokány » Erdélyi galuska » Erdélyi salátaleves » Erdélyi zakuszka
» Töltött dagadó erdélyiesen » Erdélyi baglyos leves » Erdélyi szász mézes tészta » Erdélyi székelykáposzta
» Erdélyi tokány » Erdélyi túrós palacsinta » Erdélyi leves » Erdélyi fokhagymaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.