Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi rizses hússal töltött zöldpaprika recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg sertéstarja,
1 csokor kapor,
3 evőkanál finomliszt,
5 dl tejföl,
majoránna,
feketebors
só,
1 db tojás,
10 dkg rizs,
pirospaprika,
10 dkg zsír,
10 db kaliforniai paprika,
2 fej vöröshagyma.

Elkészítés:
A zöldpaprikák magházát eltávolítom, az ereket kiskanállal kikaparom, majd jól megmosom, lecsepegtetem.
A finomra vágott hagymát a zsír háromnegyed részében megfonynyasztom, hozzáadom a pirospaprikát.
Vízzel feleresztem, megsózom, majd felforralom.
A darált húshoz hozzáadom a félig megpárolt rizst, kevés pirított hagymát, sót, majoránnát, borsot és a tojást, majd az egészet összegyúrom.
A töltelékkel megtöltöm a zöldpaprikát.
Ezután beleteszem a paprikás lébe, és puhára főzöm.
Vigyázok, hogy a paprika megtartsa a formáját.
Ha megfőttek, az alakját kiszedem, és melegre teszem őket tálalásig.
A paprikás levet felforralom, behabarom a liszttel elkevert tejföllel.
Jól felforralom, végül hozzáadom a finomra vágott kaprot.
Tálaláskor mélytányérba merem a tejfölös-paprikás mártást, beleteszem a töltött paprikát, és a paprikás mártásba tejfölpöttyöket teszek.
Köretnek sós burgonyát adok hozzá.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött ostya II. » Lencsesaláta malachússal » Szárnyas hússaláta » Kínai töltött kacsa
» Erdélyi töltött káposzta » Zsenge töltött karalábé » Szabolcsi töltött káposzta » Erdélyi túrós palacsinta
» Erdélyi húsgombóc leves » Rizses túrótorta » Sült tészta pulykahússal » Bihari Töltött Burgonya
» Kapros töltött palacsinta » Töltött banán » Rizses-gombás sült csirke » Erdélyi fatányéros


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.