Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi sertéstokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
15 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
1 szem paprika, lehet csípős is
2 kis paradicsom
1 kg sertéslapocka
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
1 kg zöldbab
2-3 kisebb krumpli
5 dl víz
5 evőkanál tejföl

bors

Elkészítés:
A kockára vágott szalonnát zsírjára sütöm, majd beleteszem a hagymát és üvegesre pirítom. Hozzáadom a felkockázott paprikát, és mikor elkezd összeesni, jöhet a paradicsom, azzal tovább párolom.
Ha ez elkészült, ráöntöm a felkockázott húst, fehéredésig párolom tovább, majd jöhet rá az aprított fokhagyma, a fűszerpaprika, só, bors.
Ezekután hozzáadom a zöldbabot, a felkockázott krumplit, felöntöm vízzal és takarék lángon kb. 50-60 percig főzöm.
Ha a hús és a bab is megpult, hozzáadom a tejfölt, összeforralom és kész.

Tanácsok:
Lehet készíteni hozzá habarást is, de ha kellően sűrű a szaftja, elég a tejföl, így is finom nagyon.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: bogyoka6


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi krumplileves » Erdélyi padlizsánkrém » Erdélyi tormás hús » Erdélyi salátaleves
» Erdélyi töltött csirke » Erdélyi ordás palacsinta » Erdélyi töltött káposzta » Erdélyi húsgombóc leves
» Erdélyi hagymás csülök » Erdélyi leves » Erdélyi tárkonyos tokány » Erdélyi rakott pogácsa
» Erdélyi Raffaello szelet » Erdélyi paradicsomleves » Erdélyi tárkonyos leves » Erdélyi füstölt kolbász


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.