Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi tormás hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg bőrös sertéscsülök
80 dkg sertésfül,orr,farok
10 dkg vegyeszöldség
10 dkg vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma

egész bors
15 dkg torma

Elkészítés:
A sertéscsülköt lefejtjük a csontjáról és olyan darabokra vágjuk,mintha pörköltet készítenénk.
Hasonlóan vágjuk össsze a fül,orr és farokrészeket is.
Annyi vízzel,hogy ellepje,feltesszük főni.
Ha felforrt,hozzáadjuk a borsot,sót,a zöldségeket,hagymát,fokhagymát és a tormát.Az egészet puhára főzzük.
(Minden zöldségfélét egészben hagyunk)
Tálaláskor szűrőkanállal tálra szedjük a húsokat,kevés lével meglocsoljuk,és frissen reszelt tormával megszórjuk.
Köretnek sósvízben főtt burgonyát lehet adni,de kenyérrel is finom.

Tanácsok:
Ez a recept nem sajátom,de ilyenkor télidőben,disznóvágások idején biztos hasznos lehet.
Különleges,érdekes étel.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi flekken öntettel » Vinetta (erdélyi étel) » Erdélyi flekken » Erdélyi vargabéles
» Erdélyi tokány » Erdélyi galuska » Erdélyi tárkonyos leves » Erdélyi baglyos leves
» Erdélyi húsgombóc leves » Tejszínes-tormás csirke » Erdélyi töltött csirke » Erdélyi burgonya
» Erdélyi fatányéros » Erdélyi rakott káposzta » Erdélyi töltött káposzta » Erdélyi szász torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.