Tutireceptek.hu fejléc

Eredeti Görög Souvlaki! recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 személyre:

40 dkg Báránycomb
1/2 citrom leve
60 ml oliva olaj
1 evőkanálnyi oregano
1 teáskanálnyi rozmaring (egész)
2 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
1 zöld pritamin paprika
ízlés szerint só, bors
4 db fapálcika :)

Nem vagyok híve az előre legyártott görög fűszerkeverékeknek, mert lehet, hogy tartalmaz olyat összetevőt is ami nem kell hozzá, és csak ront a minőségen.

Elkészítés:
A húst 2 cm kockára vágjuk, majd beletesszük egy tálba. Hozzáöntjük az olajat, citromlevet, zúzott fokhagymát, oreganot és a rozmaringot, majd állni hagyjuk legalább 4 órán át a hűtőben.
Pácolási idő lejárta után, a vöröshagymát és a zöld pritaminpaprikát nagy kockákra vágjuk, és az összetevőket egymást felváltva pálcikákra szúrjuk: hús, hagyma, paprika. Sütés elött közvetlen sózzuk borsozzuk. Fa-szén parázs fölött mind a négy oldalát 3-3 percig sütjük.
Kenyérrel vagy sültkrumplival tálaljuk.

Tanácsok:
Nem érdemes a bárányhúst felváltani más húsokkal. Nagyon sok magyar recept oldalt olvastam erről a görög ételről, de egyik sem volt egyforma. Egyik ilyen húst a másik olyan húst ír. NEM! Nem váltható fel semmilyen más hússal ez az étel, különben semmi köze nem lesz az eredeti ízekhez.


A receptet beküldte: kiscsibész


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pastitsio (görög lasagne) » Görögdinnye szorbet » Pita görög lepénykenyér » Görög makarónifelfújt
» Amerikai Pite eredeti » Görög lepény » Görög csorba » Görög spenót torta
» Kókusz rúd (eredeti) » Rántotta görögösen » Görög palacsinta » Görög rizsétel
» Görögdinnye delikát » Lasagne görögösen » Görög citromos süti » Görög quinoa avokádóval


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.