| Eszter TIRAMISU-ja (nagyon finom) receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskóta: * 3 tojás * 20 dkg cukor * 20 dkg liszt * ¾ csomag sütőpor * 1,5 deci víz fele * 1,5 deci olaj fele Lé (amivel meglocsoljuk a piskótát): * 1 dl kávé * 1 dl rum * cukor Krém: * 3 tojás * 250 g mascarpone * cukor Elkészítés: Piskóta: A fehérjét habbá verem majd hozzáadom a 20 dkg cukrot, amikor ez kemény beleöntöm a tojássárgáját és közben óvatosan kavarom. Utána beleöntöm az olajat és a vizet. A 20 dkg lisztet és a sütőport összekeverem és beleszórom a masszába, és egy kicsit összekeverem. Kilisztezett és kivajazott tepsibe beleöntöm a piskótatésztát és egy 10 perce pihenni hagyom. Előmelegített sütőben (130°C - 150 °C). Kb. 20-25 percig sütöm. Krém: A tojásokat szétválasztom. A tojásfehérjét felverem kemény habbá. A tojássárgáját összekeverjük a mascarpone-val. 1 teáskanál cukrot belekeverek a mascarpone-s krémba majd összekeeverem a tojásfehérjével Végül: Félbevágom a piskótát és felkockázom. Lerakom az edény aljára meglocsolom a kávéval és megkenem a mascarpone-s krémmel utána rászitálok egy kevés kakaót és kezdem megint elölről. Tanácsok: Kikísérletezett recept, ezért nagyon finom :) Fél napig jó állni hagyni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. Jó étvágyat :))) Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: eszter94 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |