Tutireceptek.hu fejléc

Esztergomi almás zserbó recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
tészta:

3 db tojás
50 dkg liszt
20 dkg Ráma
10 dkg porcukor
1.5 dl tej
3 dkg élesztő
csipetnyi só

Töltelék:

70 dkg tisztított, reszelt alma
25 dkg darált dió
15 dkg porcukor
20 dkg baracklekvár

Máz:

10 dkg vaj
3 e.kan.kakaópor
2 e.kan.porcukor

Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos tejben, kis cukorral, 1 e.kan.liszttel felfuttatjuk.
A szitált, sóval,cukorral elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk,hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt,a felvert tojást,s a maradék tejjel összegyúrjuk,hogy jól nyújtható legyen.

3 cipót formálunk belőle,egy órán át pihentetjük.

Kikent, lisztezett tepsibe fektetjük az egyik kinyújtott lapot, megkenjük a lekvár felével.
Erre jön a cukorral, dióval elkevert alma fele.Ismét tészta, lekvár , töltelék.
A harmadik lapot enyhén lenyomkodjuk,villával megszurkáljuk .
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütjük ki.

Ha kihűlt,tetejére csokimáz kerül:

A cukros kakaót pici meleg vízzel kis lángon felfőzzük,besűrítjük, s krémesre elegyítjük a vajjal.Szépen ráterítjük a tésztára.


A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres-almás kalács » Diabetikus almás szelet » Almás céklasaláta » Almasaláta hagymával
» Almás-fahéjas finomság » Almás-fahéjas süti » Almás, zabpelyhes muffin » Mikulás-váró almás
» Olga almás » Almás diós » Habos almás Ica módra » Almás Csók
» Almás-kekszes » Zserbó szelet » Almás körtés kalácspuding » Almás-sajtos burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.