Tutireceptek.hu fejléc

Express almatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg alma
1 kg babapiskóta
2 csomag pudingpor
5 dl víz
cukor,ízlés szerint
fahéj
citromlé

Elkészítés:
Egy kapcsos tortaformát jó szorosan kirakunk babapiskótával.Az almát lereszeljük és puhára pároljuk.Közben a pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízzel és a megpuhult almára öntjük,majd teljes sűrűsődésig főzzük.Izlés szerint cukrot adunk hozzá,fahéjjal és egy kevés citromlével ízesitjük.
Alaposan összekeverjük és a felét még melegen a piskótára öntjük.Ujabb piskótasort helyezünk rá,a tetejére pedig ráöntjük a almás massza másik felét.Szépen elsimitjuk a krémréteget és betesszük a hütőbe,hogy alaposan megköthessen.A tetejét díszithetjük tejszinhabbal és csokoládéreszelékkel.

Tanácsok:
Legalább 6 órára van szükség ahhoz,hogy kilehessen venni a tortaformát a hűtőből és szeletelni lehessen.


A receptet beküldte: zsuzsanna50


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Expressz levél » Svéd almatorta » Expressz gombakrém leves » Almatorta borkrémmel
» Almatorta Vigné módra » Karamelles almatorta » Betakart almatorta » Francia almatorta
» Gyorsan kész almatorta » Omlós diabetikus almatorta » Kókuszos almatorta » Banános almatorta
» Francia almatorta 2. » Krémes almatorta » Csokis (ünnepi) almatorta » Sütés nélküli almatorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.