Tutireceptek.hu fejléc

Fahéja-mézes galuska recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 tojás
4 dkg vaj
5 dkg méz
1 dl tej
1 ek cukor
fahéj


Elkészítés:
A lisztből és a tojásból a szokásos módom galuskatésztát készítek, és sós vízben kifőzöm (vagy maradék galuskát használunk hozzá). A vajat egy serpenyőben felolvasztom, és a leszűrt galuskát átforgatom rajta. Egy kivajazott jénaiba teszem. A tejet felforralom a mézzel, és a galuskára öntöm. Sütőben átsütöm, és fahéjas porcukorral meghintve tálalom.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Somlói galuska » Töpörtyűs galuska » Verebélyi galuska » Juhtúrós galuska
» Aranygaluska (Eszti féle) » Update somlói galuska » Aranygaluska 2 » Galuska (nokedli, nokli)
» Aranygaluska » Sörleves habgaluskával » Egyszerű somlói galuska » Kapros, juhtúrós galuska
» Májas daragaluska » Sajtgaluska-leves » Fincsi aranygaluska 1 » A tökéletes daragaluska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.