Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas almagombóc recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2-3 szem fõtt áttört burgonya
4 alma
1 tojás
1 kiskanál õrölt fahéj

10-15 dkg finomliszt
3 dkg vaj
1 evõkanál cukor
10 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:
Az almákat megtisztítjuk, magházukat kimetsszük, húsukat kis kockákra vágjuk. A tojást 2 evõkanál vízzel és a fahéjjal felverjük, az almára öntjük, és a tört burgonyával meg annyi liszttel, amennyit felvesz, összedolgozzuk. A masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk,
és gyöngyözve forró, enyhén sós vízben kifõzzük. A vajat megforrósítjuk, és a cukorral összekevert zsemlemorzsát megpirítjuk rajta. A leszûrt, lecsepegtetett gombócokat a morzsába forgatjuk.

Tanácsok:
Fahéjas cukorral meghintve, valamilyen savanykás lekvárral kínáljuk.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 170 kcal

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bögrés fahéjas almás süti » Fahéjas forró csoki » Fahéjas sütőporos kifli » Fahéjas likőr
» Fahéjas fátyol » Fahéjas-meggyes muffin » Fahéjas, almás csiga » Fahéjas diós
» Fahéjas habcsók » Fahéjas diós tekercsek » Fahéjas víz » Fahéjas -almás muffin
» Almás-fahéjas frissítő » Almagomboc » Fahéjas álom » Fahéjas banánkenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.