Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas Juliska recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 tojásból piskóta.

2 tojás,
20 dkg porcukor,
5 dkg margarin,
1 evőkanál méz. /habosra keverni/
40 dgk lisztet,
2 kk szódaport,
2 kk fahéjat /összegyúrni/

Krém:
25 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
4 db vaniliás cukor /habosra keveni/

6 dl tej,
2 csomag vaniliás puding /felfőzni/

Elkészítés:
két lapot sütni, gáztepsi hátán!
Kicsit nehéz kinyújtani, de menni fog!!

A két krémet kihúlés után összekeveni.
Az öt tojásból sütött piskótát tekercsnek készítjük
/feltekerjük/ lekvárral megkenni, és 1 cm-es darabokra szeletelni.

Az egyik lapot megkenni fele krémmel, majd rárakni a piskóta tekercseket, és végül a másik krém felét. Rárakni a második mézes lapot, és csokolásé mázzal leönteni.

Tanácsok:
Én a csokimázat mindig Party étcsokiból készítem.
Felolvasztom gőz felett és 2-3 esetleg 4 kanál étoldajat belekeverve öntöm a tésztára.

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: Ramcsika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas banánkenyér » Fahéjas gyümölcsleves » Fahéjas sütőporos kifli » Fahéjas-almás kuglóf
» Fahéjas álom » Fahéjas almapalacsinta » Almás-fahéjas zabkása » Fahéjas-meggyes muffin
» Fahéjas csillagok » Cukros fahéjas rúd » Fahéjas meggyleves » Fahéjas tekercs mázzal
» Szilvás-fahéjas köles » Fahéjas tej körtével » Fahéjas-almás kiflik » Almás-fahéjas ragacs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.