Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához

8 dkg cukor
4 dkg élesztő
5 dkg vaj vagy sütőmargarin
1 csipetnyi só
2-2,5 dl tej
50 dkg liszt
2 tojás
1 citrom reszelt héja
A töltelékhez

10 dkg cukor
1 evőkanál fahéj
5 dkg mazsola
5 dkg darált dió

Elkészítés:
A cukrot az élesztővel, a vajjal vagy sütőmargarinnal és csipetnyi sóval 2-2,5 dl langyos tejben feloldjuk, majd 50 dkg liszttel, a tojásokkal, a citrom reszelt héjával együtt sima tésztává dolgozzuk. Letakarjuk, meleg helyen fél órát pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A cukrot, a fahéjjal, a mazsolával, és a darált dióval jól összekeverjük. A tésztát belisztezett deszkán kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, bekenjük 5 dkg olvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal. Ezután a cukros-mazsolás tölteléket ráterítjük és feltekerjük. Kivajazott vagy kisütőmargarinozott, kilisztezett hosszúkás formába tesszük, és addig pihentetjük, amíg másfélszeresére nem emelkedik meg. Ezután tojással megkenjük, előmelegített sütőben 190 C-on 40-50 percig sütjük, rácson kihűtjük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ostoros kalács » Fahéjas zsemlefelfújt » Foszlós kakaós kalács » Meggyes-mákos kalács
» Fahéjas tekercs mázzal » Fahéjas golyó » Német kalács » Szirupos-mákos kalács
» Szilvás-mákos kalács » Élesztős fahéjas fánk » Fahéjas korongok » Almás-fahéjas sütemény
» Fahéjas almaital » Fahéjas almagombóc » Baconös-tojáskrémes kalács » Fahéjas keksz (karácsonyi)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.