Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas madártej recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1.5 l tej
6 ek cukor
1/5 rész vaníliarúd
kb 2 cm fahéj
4 tojás
2 vaníliás cukor
1 késhegynyi őrölt fahéj


Elkészítés:
A tejet a cukorral, a kettévágott (és kiszedett aprómaggal) vaníliarúddal, fahéj darabbal, pici sóval felforralom. Közben felverem a tojásfehérjét kemény habbá - a végén beleszórom az őrölt fahéjat és 1 vaníliáscukrot. A sárgáját kikeverem 1 vaníliáscukorral. Ha forr a tej, kislángra veszem, és belekeverem a sárgáját, ha ezzel is felforr belekanalazom a fehérjehabot. Kb 20 másodperc múlva megfordítom, így is 20 másodpercig forr, és kész is. Jól lehűtve fogyasztjuk.

Tanácsok:
Nagyon finom lesz a hab is és nem is esik össze.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas, diós dugó » Fahéjas víz » Fahéjas sütőporos kifli » Fahéjas golyók
» Fahéjas meggyleves » Élesztős fahéjas fánk » Gyömbéres-fahéjas máj » Fahéjas-nutellás torta
» Madártejtorta » Meggyes-fahéjas muffin » Fahéjas császármorzsa » Kókuszos madártej öntettel
» Madártej torta » Fahéjas muffin » Madártej (Update 1) » Fahéjas habcsók


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.