Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas puding recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tojás
5 dkg mézeskalács
7,5 dkg vaj + a formához
7,5 dkg cukor + a formához
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál kakaó
4 dkg darált mandula
2,5 dkg cukrozott narancshéj (oranzsát)
5 dkg zsemlemorzsa
5 evőkanál vörösbor
3 evőkanál vágott mandula
csillaggyümölcs a díszítéshez

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A mézeskalácsot összetörjük.
A tojássárgájákat a vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük. Beledolgozzuk a fahéjat, a kakaót, a darált mandulát és a cukrozott narancshéjat. A mézeskalácsot összekeverjük a zsemlemorzsával, és ráöntjük a vörösbort. Az egészet a masszába dolgozzuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és ezt is a masszába forgatjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk, és cukorral beszórunk 4 közepes méretű vagy egy nagyobb kuglófformát (felfelé bővülő oldalú csészét, fém tálkát stb.) Egyenletesen szétosztva beleszórjuk a vágott mandulát is. A masszát a formákba töltjük, és forró vízzel teli tepsibe állítjuk (a víz a formák kétharmadáig érjen). A sütőben kb. 40 percig gőzöljük. A csillaggyümölcsöt megmossuk, szeletekre vágjuk. A pudingot tányérra borítjuk, és a csillaggyümölccsel díszítjük.

Kiskegyed Konyhája


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csíkos puding » Kókuszos rizspuding » Pudinggal töltött kalács » Kabinetpuding
» Szilvás-fahéjas köles » Alma fahéjas bundában » Kenyérpuding(Kata-féle) » Almás-fahéjas kevert
» Pudingos gyümölcsleves » Almás-fahéjas sütemény » Pudingos merülős » Fahéjas banán turmix
» Puding kocka Erzsi módra » Gyors fahéjas almás süti » Tápiókapuding » Gyümölcspuding eperből


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.