Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas töltött fánk recept

Kategória:


Hozzávalók:
20 dkg Norbi sütiliszt
3 dkg tk liszt
1 kiskanál búzasikér
2 tojás sárgája
csipet só
1 evőkanál folyékony édesítő
1 evőkanálnyi puha ligt margarin
kb 2 dl sovány tej
fél kocka élesztő
fahéj és fahéj ízű fruktóz
olíva olaj a sütéshez

Elkészítés:
A tejet egy kiskanál fahéj ízű fruktózzal meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A többi anyagot összekeverjük, majd az élesztős tejet is hozzáadjuk és eldagasztjuk. Amikor duplájára kelt, még egyszer átgyúrjuk egy kicsit és 5 percig még pihentetjük. Majd a szokottnál vékonyabbra, kb fél centisre nyújtjuk a tésztát és kiszaggatjuk. Minden tészta közepére teszünk egy kiskanálnyi édesítővel és fahéjas fruktózzal kevert fahéjat. Erre ráborítunk egy másik kiszaggatott karikát, és a széleit óvatosan összenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljanak szét. (így nyeri el a rendes fánk magasságot) Én olívaolajban sütöttem ki, így teljesen 1-es kódú lett a fánk. (A maradék olajat később természetesen elhasználhatjuk máshoz). Kihűlés után tetejét megszitálhatjuk egy kis édesítővel és akár lekvárral, akár anélkül fogyaszthatjuk.


A receptet beküldte: vaczila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsvét utáni töltött tojás » Vaníliás - fahéjas rúd » Töltött kínai kel » Szardellás töltött tojás
» Almás-fahéjas frissítő » Brokkolival töltött fasírt » Fahéjas krumplis lepény » Töltött zeller
» Virslivel töltött csirke » Sonkás töltött tojás » Fahéjas likőr » Halkrémmel töltött alma
» Töltött szilva köntösben » Marhahússal töltött pita » Töltött makréla » Szerb töltött paprika


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.