Tutireceptek.hu fejléc

Falusi csirke birsalmával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
l egész, tisztított csirke belsőségek nélkül,
3 evőkanál étolaj,
2 -3 dl. csirkehúsleves,
só,
2 dl. száraz fehér bor,
4 db. közepes nagyságú birsalma,
8-10 szem szegfűszeg,
1 evőkanál méz,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
1 kiskanál őrölt fekete bors,
1 csokor petrezselyemzöld,

Elkészítés:
A csirke szárnyát, lábát levágjuk és kevés zöldséggel levest főzünk belőle.
A csirke belsejét bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, a tetejét megkenjük olajjal és tűzálló tálba téve aláöntjük a csirkehús levest. Előmelegített sütőben ( kemencében) a saját levével sűrűn locsolgatva pároljuk.
A birsalmát megtisztítjuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházat kivágjuk és borral ízesített hideg vízben feltesszük főni. Közben hozzáadjuk a szegfüszeget, a fahéjat. Ha puhára főtt a birsalma kiszedjük, lecsepegtetjük és villával összetörjük. A visszamaradó levet leszűrjük, majd állandóan kevergetve krémszerűen besűrítjük.
Ha a csirke megsült, kissé meghűtjük, daraboljuk, majd a tálalótálon köré öntjük a pürét, amit megszórunk a tört birsalmával.A sülteket tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.
Vajas burgonyapüré illik hozzá.

Tanácsok:
A csirkehúslevest készíthetjük leveskockából is.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis, lecsós csirkemáj » Zöldséges csirkemell » Gong-bao csirke » Csirkehúsos burritos
» Lecsós csirke kuszkusszal » Omlós csirke almával » Sajtos batyus csirke » Sajtos csirkemell torta
» Tejszínes csirke » Zöldséges csirkezúza » Színes rizses csirke » Besameles csirke
» Csirkehússaláta metélttel » Fokhagymás csirkecombok » Dresszinges csirke saláta » Sörös csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.