Tutireceptek.hu fejléc

Falusi pecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 vastag sertésborda (vagy 8 szelet comb)
8 gerezd fokhagyma
4 szelet húsos füstölt szalonna
só,
bors,
zsír,
citrom.

Elkészítés:
A 3-4 cm vastagra vágott bordákat megmossuk, szárazra töröljük, kissé kiverjük, hosszanti irányban bevágjuk, mintegy kis "zsebet" vágunk bele. Gyengén besózzuk és fél óráig állni hagyjuk. Közben a szalonnaszeleteket tarajformán bevagdossuk, kisütjük és félretesszük. A megtisztított fokhagymagerezdeket áttörjük. A "zsebekbe" belehelyezzük a szalonnatarajokat, rásimítunk kb. 2 gerezd fokhagymának megfelelő zúzalékot, majd hústűvel vagy fogpiszkálóval gondosan összetűzzük. A szalonna kisült zsírjához hozzáadunk még egy kevés zsírt, felhevítjük és hirtelen átsütjük benne húst, kevés őrölt borssal megszórjuk, egy kevés vizet öntünk alá, és ha elfővi, mindig csak egy kevéssel pótoljuk, majd lassú tűzön, fedő alatt, puhára pároljuk. Ekkor kiszedjük a hússzeleteket, a levet elforraljuk, míg csak a zsiradék marad, s ebben pirosra sütjük a bordákat.
Citromkarikával díszítve, forrón tálaljuk, kiskocka krumplival. Bármilyen savanyúság, saláta illik hozzá.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdészné pecsenyéje » Tolnai sváb pecsenye » Galyasági aprópecsenye » Boros libapecsenye
» Borjúpecsenye tökraguval » Vargányás szűzpecsenye » Szőlős csirkepecsenye » Lecsós pecsenyekacsamáj
» Bajor szűzpecsenye » Balatoni mustos pecsenye » Zöldborsós szűzpecsenye » Cigánypecsenye
» Bükki kaszás pecsenye » Vadas őzpecsenye » Búbos pecsenye » Mustáros karajpecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.