Tutireceptek.hu fejléc

Fánk 90 naposhoz recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 egész tojás
3 dl langyos víz
1 diónyi zsír vagy olaj
2,5 dkg élesztő
csipet só
csipet cukor
napraforgó olaj (sütéshez)
lekvár (kajszi, szilva vagy bármi más)
porcukor (ízlés szerint)

Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos vízben elmorzsoljuk, majd beletesszük a maradék vizet, zsírt, tojást, sót, cukrot, lisztet és kb. 15 percig kézzel dagasztjuk (amíg hólyagos nem lesz).
Letakarjuk, 1 órán át kelesztjük.
Mikor 2-3-szorosára megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk 3 cm vastagságúra, majd kiszaggatjuk.
Forró olajban kisütjük (amikor beletesszük a tésztát fedővel lefedjük). Mikor egyik fele megsült, megfordítjuk és a másik oldalát fedő nélkül készre sütjük.
Porcukorral meghintjük, tálaljuk.

Tanácsok:
90 napos szénhidrát napjához is jó.

Kb 24 db normál nagyságú fánk lesz belőle.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Shephard


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás pite (90 naposhoz) » Gyümölcsfagyi 90 naposhoz » Gyros-saláta 90 naposhoz » Madártej 90 naposhoz
» Plazma "torta" » Házi csokoládé 1. » Részeges madártej » Mákos bejgli (vegan)
» Házi francia krémes torta » Almás puffancsok » Lyukas, gyümölcsös fánk » Mogyorós csemege
» Diétás fügesüti » Gesztenyés tekercs 2. » Valentin napra szívecskék » Mézeskalács 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.