Tutireceptek.hu fejléc

Fánk á'la Kiki recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
500 g liszt
200 ml tej
40 g élesztő
50 g porcukor
60 g olvasztott vaj
5 db tojássárgája
olaj
porcukor, lekvár

Elkészítés:
A lisztet egy edénybe tesszük. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy másik edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson.
A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojások sárgáját. Egy fakanállal keverjük össze a tésztát, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz. (Ha Te is olyan lusta vagy, mint én, akkor bátran használd a kézimixer dagasztós részét.) Az így kapott tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le, és meleg helyre téve kelesszük duplájára 30 perc alatt.
Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és egy 6 cm átmérőjű kiszúróval (én simán csak egy pohárral szoktam) szaggassuk ki a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. A fánkokat 10 percig pihentetjük, majd ujjunkkal a közepüknél elvékonyítjuk a tésztát. (Ebbe kerül majd a lekvár.)
Ezután forró olajban aranybarnára sütjük őket.
A kész fánkokat baracklekvárral töltve és porcukorral megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: kiki32


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brownie - Panna módra » Csokigolyó gyerekeknek » Csokis csók (gluténmentes) » Túrós guba
» Áfonyás répás muffin » Albert keksz otthon » Nürnbergi Lebkuchen » Csokoládés Trüffel torta
» Citromkrémes pite » Kókuszkrémes-epres tekercs » Tejfölös süti szelet » Diós-csokoládés keksz
» Gyümölcspuding eperből » Szivecskés süti » Érdekes túró rudi » Cukros mogyorókrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.