Tutireceptek.hu fejléc

Fasírt lencséből recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
20 dkg lencse, 10 dkg baconszalonna, 2 tojás, 20 dkg hagyma, 10 dkg búzadara, 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem, só, bors, ecet, kakukkfű, olaj.

Elkészítés:
Áztassuk a lencsét hideg vízben egy órán át. Közben a felkockázott hagymát és a szeletekre vágott szalonnát pirítsuk meg egy evőkanál olajon. Húzzuk félre a tűhelyről, majd keverjük hozzá a petrezselymet. Főzzük puhára a lencsét. Háromnegyed részét turmixoljuk, majd adjuk hozzá a tojásokat, a maradék lencsét és a búzadarát. Keverjük a masszához a pirított hagymát, sózzuk, borsozzuk, hintsük meg kakukkfűvel, pár csepp ecettel. Formáljunk belőle nyolc pogácsát, és süssük meg mindkét oldalát forró olajban.

Tanácsok:
Sült burgonyával és tükörtojással, vagy almával és hagymaszósszal tálaljuk.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marhahúsos fasírtpogácsa » Zöldséges "fasírt" » Wellness fasírt golyó » Rakott fasírt
» Májfasírt » Csirkefasírt » Sajtos burgonyafasírt » Fasírt leveles tésztában
» Rizsfasírt » Zöldséges rizsfasírt » Sajtos cukkinifasírt » DiétásTökfasírt
» Birkafasírt (8 személyre) » Cukkínifasírt másként » Kolbászos tökfasírt » Krumplis gombafasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.