Tutireceptek.hu fejléc

Faszénen sült alma recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 alma,
4 evőkanál dióbél,
2 evőkanál mandula,
2 evőkanál cukor,
1 evőkanál triple sec,
2 evőkanál vaj,
8 gombóc karamellfagylalt,
tejszínhab

Elkészítés:
Az almát megmossuk, a magházát kiszedjük, és mélyedést vájunk a közepébe. Az almát középen 1-2 mm mélyen körbevágjuk, hogy grillezés közben ne tudjon berepedni a héja. A töltelékhez a diót durvára vágjuk, a héjától megtisztított mandulát ledaráljuk, és összekeverjük a cukorral. Hozzáöntjük a triple sec-et, és a keveréket a magház üregébe nyomkodjuk. Úgy adagoljuk, hogy maradjon töltelék az almák tetejére is. Az alufóliát duplán vesszük, és négyzet alakúra hajtogatjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, belecsomagoljuk az almát, és a tetejét jól összezárjuk, hogy ne maradjon sehol sem nyílás. A fóliába csomagolt almákat faszénparázs fölé sorakoztatjuk, és fél óra alatt puhára grillezzük. Tányérokra tesszük, és óvatosan kinyitjuk a fóliát, nehogy a gőz megégesse a kezünket. Amikor a fóliát eltávolítottuk, az alma mellé 2-2 gombóc karamellfa-gyit adunk. Tetejüket tejszínhabbal díszítjük.

Tanácsok:
Körtét, őszibarackot is grillezhetünk ezzel a módszerrel.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almaomlett » Kokuszos szedertorta » Arab fügekrém » Egyszerű zabkeksz
» Általános kelt tészta » Forró csokoládé fondant » Joghurtos Charlotte-torta » Muffin réteslisztből
» Diós-szilvás lepény » Ribizlis-túró pohárkrém » Beigli 2 » Nutellás Tiramisu
» Csokis-mogyorós habcsókpite » Joghurtos fánk » Tarka kalács » Tejföl torta - másként


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.