Tutireceptek.hu fejléc

Fatörzs 2. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
MÁZ:
- 15 dkg vaj / margarin
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg kakaópor


TÉSZTÁHOZ:
- 7 tojás
- 7 kanál porcukor
- 10 dkg darált dió
- 1.5 evőkanál liszt
- 1.5 kávéskanál kakaópor

TÖLTELÉKHEZ:
- 25 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 7 cl rum
- 1 kávéskanál fahéj
- 7 dkg mazsola
- 1,5 csomag vaníliás cukor
erős feketekávé

Elkészítés:
A tésztához a tojásfehérjéket felverjük, apránként belekeverjük a sárgáját, és a többi hozzávalót.
Kikent, papírral bélelt tepsiben sütjük, előmelegített sütőben, közepes lángon.
Nedves konyharuhára borítjuk, azzal együtt feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a korábban rumba áztatott mazsoláról leszűrjük a rumot. A többi hozzávalót, a rumot, és annyi feketekávét, hogy keményebb, de jól kenhető masszát kapjunk, összedolgozzuk, majd belekeverjük a mazsolát, és megtöltjük a kihűlt tekercset.

A bevonat hozzávalóit simára keverjük, egyenletesen bevonjuk vele a tészta tetejét és oldalát. A bevonatnak legalább fél centi vastagnak kell lennie.
(kávészemekkel lehet díszíteni:)


A receptet beküldte: Zsó001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés fatörzs I. » Fatörzs gesztenyével » Csokoládés fatörzs torta » Csokis-mogyorós fatörzs
» Gesztenyés fatörzs » Karácsonyi fatörzs » Rumos-kókuszos fatörzs » Kávés fatörzs
» Paleolit fatörzstorta » Francia fatörzs » Fatörzs » Csokis-banános falatka
» Epres, túrós hűsítő » Trüffeltorta » Egyszerű krémes » Tortapótló


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.